Balıkesir ‘de Gezilecek Yerler

Balıkesir ‘de Gezilecek Yerler

Kaz Dağları

Balıkesir gezilecek yerler listemize Kaz Dağları ile başlıyoruz.Mitolojik kaynaklarda adı İda Dağları olarak geçen Kaz Dağları, Çanakkale ve Balıkesir arasında yer alıyor. Yılın her mevsimi hem yerli hem de yabancı turistlerin ziyaretlerine açık olan Kaz Dağları, müthiş biyoçeşitliliğe sahip. Kaz Dağları aynı zamanda ülkenin en büyük milli parklarındanbirisine ev sahipliği yapıyor. Doğayla tam anlamıyla kucaklaşma fırsatı bulabileceğiniz  bu oksijen deposunda, çadır kamplarına dahil olabilir, civar köyleri keşfe çıkabilir ya da doğa yürüyüşler gerçekleştirebilirsiniz. Kaz Dağları aynı zamanda pek çok mesire alanını da içine dahil ediyor. Oldukça büyük bir alanı kaplayan Kaz Dağları’nın yalnızca belli bir bölümü ziyarete açık. Balıkesir’e kadar gelmişken buranın sembol yerlerinden biri olan Kaz Dağları’nı ziyaret etmeden sakın dönmeyin.

Şeytan Sofrası

Yaz aylarında Sarımsaklı, tatilcilerin akınına uğruyor. Sarımsaklı denildiği zaman akla gelen ilk yerlerden biri olan Şeytan Sofrası, bilhassa akşam saatlerine doğru nefis bir manzara vadediyor. İnanışa göre şeytan cennetten kovulduğunda, dünyada kendine yeni bir cennet ararken burayı keşfeder. Bu esnada şeytan, bölgede bir ayak izi bırakmıştır. Sönmüş volkanla beraber oluşan tepe, adeta bir sofraya biçimine dönüşmüştür. Dolayısıyla söz konusu tepenin adı Şeytan Sofrası olarak kalmıştır. Sadece Şeytan Sofrası’nın kendisi değil, ona giden yol da başlı başına sizi büyüleyecektir.

Antandros Antik Kenti

Burası pek çok kaynakta aynı zamanda bir açık hava müzesi olarak da kabul görüyor. Balıkesir’in kültür turizmine çok önemli bir katkı sağlayanAntandros Antik Kenti, Edremitve Altınoluk çevresindeki eserlere ev sahipliği yapıyor. Bilindiği üzere buraya adını veren Antandros kenti, daha çok mozaikleriyle ön planda olan bir kentti. Dolayısıyla burada mozaik temalı arkeolojik eserlere sıklıkla rastlayabilirsiniz. Geçmişi M.Ö. 1200’lü yıllara kadar uzanan kentin karakteristik yapısına dair burada pek çok şey bulabilirsiniz. Öte yandan bölgede aynı zamanda Roma Dönemi’nden miras kalan bir villaya da tanıklık edebilirsiniz. Antandros adı, hatırlanacağı üzere Troya Savaşı’nda da bol bol geçmekteydi. 

Cunda Adası

Alibey Adası olarak da bilinen Cunda Adası, bir köprüden destek alarak karaya bağlanır. Cunda Adası aynı zamanda Ege Denizi’nin en büyük 4 adasından biri durumundadır. Ayvalık’ta Cunda Adası’nın haricinde 21 ada daha bulunmaktadır. Fakat bu 21 adanın hiçbirinde Cunda Adası’nın aksine, yerleşim yoktur.  Bu özelliği doğal olarak Cunda Adası’nı çok daha cazip kılmaktadır. Ada içinde yakın geçmişte yaşayan Rumlardan mimari anlamda müthiş bir miras kalmış durumda.

Paşalimanı Adası

Paşalimanı Adası içinde esasen 5 ayrı yerleşim bölgesi olsa da buralarda yaşayanlar, büyük ölçüde çevre şehirlere göç etmiş durumda. Yaz aylarında nüfus burada ortalama 10 kat civarında artış gösteriyor. Tarihsel adı Halone olarak bilinen ada, Osmanlı zamanında seferlerin hazırlık alanı olarak kullanılıyordu.

Sarımsaklı Plajı

Balıkesir’in tam bir yaz şehri olduğunu yukarıda belirtmiştik. Dolayısıyla şehirde yaz aylarında yıldızı parlayan pek mekandan söz etmemiz mümkün. Bunlardan bir tanesi de yaz aylarında cıvıl cıvıl olan Sarımsaklı Plajı. Küçükköy beldesinde yer alan plaj, toplamda 7 km uzunluğa sahip.

Değirmen Boğazı

Manyas bölgesinde yer alan Değirmen Boğazı, 250 hektarlık devasa bir tabiat parkı. Piknik alanları haricinde büyük bir otoparkı, çocuk oyun alanları ve spor tesisleri de yer almakta. Ailenizle ya da sevdiklerinizle hiç düşünmeden gelip vakit geçirebileceğiniz bir yer, endişeniz olmasın.

Manyas Gölü

Manyas Kuşgölü, Uludağ ve Biga Yarımadası’nın ortasında yer alır. Tümüyle çöküntü bir alan olan Manyas Kuşgölü, 20 km’lik bir uzunluğa sahip. Gölü her sene ortalama 2 milyon farklı kuş ziyaret etmektedir. Manyas Kuşgölü, şu anda Milli Park alanının içindedir.

Tahtakuşlar Müzesi

Balıkesir gezilecek yerler listemizdeki sonraki durağımız Tahtakuşlar Müzesi.Bu harika Etnografya müzesini görmeden Balıkesir’den dönmeyin. Tahtakuşlar Müzesi, adını aldığı Tahtakuşlar köyünde yer alıyor. Dolayısıyla müzeyi gezmek istediğinizde, bu şirin köyü keşfetmek de size ekstra bir mutluluk verecektir. Müzede daha çok Şaman kültürünedair izler yakalayabilirsiniz.

Rahmi Koç Müzesi

Ülkemizin önemli müzelerinden biri olan Rahmi Koç Müzesi de Balıkesir sınırları içinde yer alıyor. Müze, geçen sene yüz bininci ziyaretçisini karşıladı. Ayvalık Cunda içinde yer alan Rahmi Koç Müzesi, çok başarılı bir restorasyon sürecinden sonra hayata geçirildi. Sabah 10:00 ve akşam 17:00 arasında müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

Yazar AK

Yazar AK

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: